Skip to main content

Infocenter

Artiklar inom rekrytering och anställning, marknadstrender, metoder för personalhantering, användarguider, tips och tricks och mycket mer.

Därför väljer millennials att säga upp sig

Fem sätt att öka produktiviteten hos dina anställda

Hur förbereder jag mig för det nya årets rekryteringar?

Stärk ditt varumärke med sociala nätverk

Förbättra din upplevelse: Uppgradera till en webbläsare som stöds av Monster

Så screenar du CV:n effektivt

Vad som kan verkar vara den perfekta kandidaten på pappret, behöver inte vara rätt i verkligheten. Hur du avgör skillnaden? Vi tipsar!

Fem nyårslöften för dig som rekryterar

Ett år har passerat och ett nytt har inletts. Men innan du växlar upp och gasar iväg mot det nya året och dess tillhörande utmaningar är det bra att ta dig tid till att reflektera och utvärdera det gångna året – och samtidigt tänka på dina nyårslöften för 2017.

Fem nyårslöften för alla rekryterare

Ett år har passerat och ett nytt har inletts. Men innan du växlar upp och gasar iväg mot det nya året och dess tillhörande utmaningar är det bra att ta dig tid till att reflektera och utvärdera det gångna året – och samtidigt tänka på dina nyårslöften för 2017.

Stärk ert varumärke och hitta rätt kandidater

För att lyckas fånga upp nya talanger och hitta de perfekta kandidaterna krävs ett starkt företagsnamn och en intresseväckande kommunikation. I praktiken innebär det att skapa en igenkänningsfaktor och en konsekvent kommunikation - och så här gör du.

Optimera dina platsannonser

När det kommer till rekrytering är tiden alltid värdefull och någonting du inte vill slösa på. Se därför till att din platsannons både lockar och informerar passande kandidater till att söka din tjänst. Vi har tipsen som hjälper dig på vägen.

Så skapar du en strategi för social media

Att sociala medier är här för att stanna är ingenting nytt, vilket innebär att alla företag måste ta ett grepp om sin sociala strategi och se till att vara ”där det händer”. Oavsett vad är en välplanerad social media strategi viktigt för att lyckas marknadsföra och förstärka företagets varumärke.

Så motiverar du din personal

Många som säger upp sig? Varför då? Det finns flera olika anledningar till varför man väljer att gå vidare i karriären, men det är viktigt att se till att din personal säger upp sig av rätt anledning (och förstås helst inte alls). Hur då? Läs våra tips kring olika motiveringsfaktorer.

Att skapa brev

Brev kan skapas av många olika anledningar. Till exempel kan man skapa bekräftelsebrev för att meddela att en ansökan har tagits emot, eller för att bjuda in jobbsökande till ett karriärevenemang, eller bjuda in till en intervju.